Website door
Antoinette Verstegen

Druk hoofd

Dinsdag 31 maart 2020

Heb jij ook zo’n druk hoofd in deze stilvallende wereld?  Feitelijk zou het leven een stuk overzichtelijker moeten zijn, maar dat voelt niet zo.

Zo valt bij mij aardig wat keuzestress weg. Zo hoef ik minder vaak te bedenken wat ik aan doe naar kantoor, omdat ik de helft van de week thuis werk. Oké, ik ben intussen een paar keer best lullig overvallen door een niet voorziene facetimevergadering. Over een week of wat, zit het wel in mijn systeem dat thuiswerken niet meer betekent, dat ik in pyjama met  mijn haar alle kanten op, achter de laptop kruip en daar de rest van de dag niks meer aan doe.

Ik hoef ook geen keuze meer te maken uit de enorme berg leuke dingen die er te doen zijn. De keuzestress blijft nu beperkt tot het al dan niet nog maar wat overheerlijke kaasjes eten, omdat ik uiteraard de lokale ondernemers steun, of toch maar wat oefeningen op een matje doen, waar op kort termijn niemand blij van wordt.

Ook hoef ik in deze contactarme tijd geen keuze meer te maken tussen alle kandidaatgeliefden die aan mijn voeten liggen. Oh, ik vergat even dat dit al niet echt een probleem was. Omdat ik voorheen hautain over die mensenmassa heen stapte natuurlijk.

Ik maak ook geen keuze tussen alle nieuwsbronnen. Nu is het voor mijn werk ook wel belangrijk dat ik weet wat er speelt, maar misschien overdrijf ik wat en scan echt elke nieuwsbron. Ik verdwijn in de hartverscheurende verhalen van zorgverleners, mensen die corona ternauwernood overleefden, ouders die hun autistische zoon niet meer in het weekend naar huis kunnen halen, kinderen die zonder school slechter af zijn in een onveilig thuis, de mensen die in eenzaamheid moeten sterven…

Heb jij dat ook? Dat je wereld stil valt en het in je hoofd toch drukker is dan ooit?