Website door
Antoinette Verstegen

Weerwolf

Dinsdag 30 juni 2020

Ik heb niet zoveel zonden. Vind ik dan, maar ik ben niet per se objectief. Een van mijn zonden is wijn in de combi met kaasjes. Als de avond valt en er is wijn en er zijn kaasjes, ben ik als een weerwolf bij volle maan.

Overdag kan ik prima leven zonder wijn en kaasjes. Ik start de dag meestal met een glas lauw water met een halve citroen en wat fruit. Maar ja, ook de gemiddelde weerwolf stopt na een woeste nacht haar gerafelde lompen in de vuilnisbak en gaat met een strakgestreken blouse en smoel zitten facetimen.

’s Morgens ben ik een sterke vrouw en ’s avonds ben ik net een kerel. Tenminste als het klopt dat de liefde van de man door de maag gaat. Het zijn trouwens vooral vrouwen die al dat lekkers, echt tassen vol, mijn womancave in slepen. Die zeggen dan: ‘ik kom hier zo vaak, dus ik breng wat wijn en kaasjes mee’.

Heel lief, maar daar eten en drinken ze vervolgens amper van. Ik doe dat de volgende dagen wel en koop nieuwe wijn en kaasjes omdat ik het lullig vind dat het op is als ze weer komen. Dat eet en drink ik ook weer op.

Ik denk dat het tijd wordt voor een man of vrouw in mijn leven die de weerwolf in me op een andere manier naar boven haalt. Die na een wilde nacht met mij de koelkast opent en me aan het lachen maakt om alle kaasjes en wijn die alwéér over de datum zijn.

Ook een weerwolf mag dromen toch? Want de kans is natuurlijk veel groter dat die man of vrouw net zo min bestand is tegen wijn en kaasjes als ik en er nog meer mijn womancave in gesleept wordt dat never nooit over de datum gaat. Ook daar zul je me dan voorlopig niet over horen klagen.