Website door
Antoinette Verstegen

Huisarrest

Dinsdag 24 maart 2020

Met twee vriendinnen filosofeerde ik over de vraag of je tijdens zo’n corona-huisarrest beter vrijgezel kunt zijn of kunt samenwonen. Als twee ‘single ladies’ en een ‘gebonden vrouw’, kwamen we via een aantal whats appsessies en een facetimegesprek  tot de conclusie dat single toch beter te doen moet zijn, dan samen een paar maanden lang min of meer opgesloten te zitten.

Die conclusie kan best wat gekleurd zijn omdat de single ladies in de meerderheid waren en die het niet trekken dat er op liefdes- en/of sexgebied de komende maanden echt honderd procent niks gaat gebeuren.

In een relatie kun je als je echt gek van hem of haar wordt, dramatisch schreeuwen dat je naar je ouders of vrienden gaat en de crisis daar uitzitten. Tenminste als je ouders of vrienden niet met nog anderen wonen omdat het geldende advies is dat je, buiten de huishoudens om, maximaal met drieën in een huis bent en je feitelijk niet tot dat huishouden behoort.

Als vrijgezel kunnen we die maanden alleen maar uitzitten. Niet dat er daarvoor nou veel gebeurde, maar toen hadden we nog de romantische gedachte dat er elke dag zomaar, geheel onverwachts wat moois kon opbloeien. Maar met huisarrest en minimaal anderhalve meter afstand tot de medemens moet je wel heel volhardend zijn om daar nog wat van te willen maken.

Dus om niet gillend gek te worden, hebben we besloten dat we het als single ladies echt veel relaxter hebben, dan mensen in een relatie. Wij hebben niet de irritatie dat hij net als jij je video conference met een aantal directeuren hebt, aan z’n kont krabbend naakt in beeld naar de badkamer loopt, je tegen een lege toiletrol aankijkt omdat ze per se niet wilde hamsteren en je na een lange werkdag gevraagd wordt wat er vandaag gegeten wordt, terwijl je alleen 2 treurige strengen prei hebt weten te bemachtigen omdat de hamsters voor de derde dag op rij verder alles al weggevroten hadden.   

Als single ladies houden we voorlopig als overtuiging dat wat je niet hebt, ook niet kapot kan. Over een paar maanden geloven we wel weer in de liefde en relaties.