Website door
Antoinette Verstegen

knuffelmannen

Maandag 24 januari 2022

De meeste mannen deugen. Je zou het bijna vergeten met alle berichten over misdragingen en misbruik door mannen met macht in de showbiz.

Het allerergste nog vond ik dat ik er niet van schrok. Immers; welke vrouw heeft er nooit iets op dat vlak meegemaakt? En dan met de kwetsbaarheid in zo’n wereld waarin je gemaakt of gebroken kunt worden. Het is afschuwelijk voor de slachtoffers, maar dat was het al voordat het naar buiten kwam. Ik hoop vooral dat het ze helpt dat het er uit mag. Dat ze wat troost vinden omdat ze, hoe zuur ook aan de andere kant, niet de enige zijn.

Maar zoals ik al zei, de meeste mannen deugen. En vandaag deugde er een aantal wel uitzonderlijk hard. Niet per se de mannen die mijn autootje dat er mee stopte net voor de rotonde, op een zebrapad tussen 2 rijstroken in duwden. Zogenaamd omdat dit veiliger was, maar daar duw je iemand heen die jou niks interesseert, maar alleen gruwelijk in de weg staat.

Daar stond ik ongemakkelijk te wezen met mijn weigerende smurfblauwe koekblik, terwijl auto’s langs me heen raasden en fietsers en voetgangers geïrriteerd om mijn auto heen manoeuvreerden. Ik twijfelde of ik eerst zou gaan huilen of meteen de wegenwacht de locatie ‘zebrapad rotonde Gennep’ zou geven.

Drie mannen in oranje kwamen op me af. “We halen je hier weg, want dit is niet veilig voor je”. Ze duwden mijn auto driekwart rotonde rond naar een parkeerplaats. Daarna vroegen ze ook nog of ik iemand had om te bellen voordat ze hun schoffels weer oppakten en de plantsoenen verder fatsoeneerden.

De man van de ANWB kwam, stelde de diagnose en reed achter me aan naar huis. Tot bij het eerste stoplicht alles het weer begaf en ik op sleeptouw werd genomen. Hij vertrok niet totdat mijn auto goed op z’n plek stond en hij zeker wist dat ik iemand had die me verder hielp.

Mijn monteur kwam dezelfde avond nog en kroop zonder aarzelen in de donkere januarikou onder mijn auto en verhielp het euvel.

Natuurlijk zijn er klootzakken en die moeten keihard bij de ballen worden gegrepen. Maar een extra knuffel voor de mannen die deugen is nu meer dan ooit een goed idee.