Website door
Antoinette Verstegen

Girls just wanna have fun

Vrijdag 23 april 2021

Vanuit mijn tuin genoot ik mee van de LSD. Helaas voor de mensen die hopen dat het over drugs en andere sensatie gaat; LSD is in dit geval de afkorting van de Laatste SchoolDag van examenleerlingen, op het sportveld van de school achter mijn huis.

Wat een feest, eindelijk weer en dat gunde ik ze. Ik was al gelukkig omdat ik in mijn tuin weer 5 extra tegels had geloosd en in de ontstane ruimte, jong nieuw leven aan het planten was, maar van dit jonge luidruchtige leven knapte ik nog meer op.

Op het ritme van de beat spitte, plantte en harkte ik. Er was zelfs livemuziek. De band deed grungecovers. Als uitsmijter speelden ze Killing in the name, mijn all-time favourite om helemaal op los te gaan. Het was echt abominabel qua eigenlijk alles, maar geloof maar dat ik met mijn hark in de lucht meezong en -sprong.

Gelukkig heeft mijn tuin een hoge muur zodat deze uitspatting de tere jonge hartjes bespaard bleef. Aan de andere kant is er iets voor te zeggen dat als je van oude muziek houdt, je dan ook maar de fratsen van oude mensen voor lief moet nemen.

Wat me echt verraste was dat de dj daarna Girls just wanna have fun draaide. Echt niet de oorspronkelijke 4.27 minuten lang en ‘opgeleukt’ met een overspannen beat, maar toch. Dat nummer kwam uit toen ik de leeftijd van de LSD-ers had en het bevestigde mijn gevoel dat er eigenlijk nooit echt iets verandert. In elk geval niet bij mij. Net als toen, wil ik als 50+ girl nog steeds vooral just fun hebben.