Website door
Antoinette Verstegen

Zwak vlees

Zaterdag 30 september 2017

Ik ben geen hongerige hyena die een zwakke prooi grijpt. Ik ben namelijk geen aaseter, ik lus het niet, walg er zelfs van. Anders had ik de afgelopen zes jaar met gemak mijn honger kunnen stillen, er is zoveel zwak vlees dat je nog kieskeurig kunt zijn ook.

Eerst dacht ik dat het aan mij lag, dat ik misschien te enthousiast en te aardig doe, dat ik daarmee verkeerde signalen geef. Maar intussen weet ik dat je als single vrouw best vaak als loslopend wild wordt gezien en dus ook als bedreiging. Soms valt een getrouwde man groeten al verkeerd.

Echt wennen doet het niet, net zo min als het zwakke vlees. Ik ben nog steeds verbijsterd als weer eens een getrouwde man een versierpoging doet. En dan heb ik het niet over een beetje geinig flirten of een complimentje. Soms gebeurt zo’n versierpoging met de betreffende echtgenote een eindje verderop, die haar giftige blikken later op de avond niet op haar geliefde echtgenoot werpt, maar op mij.

Hij ziet zichzelf niet als een kwabbel zwak vlees, hij is de grote jager. Ik ben in die setting een hapje waar hij wat mee zou willen spelen en me, als ik hem de kans zou geven, verorbert en weer uitspuugt.

Meestal vind ik het irritant en ronduit beledigend. Soms vind ik het wel aandoenlijk, iedereen heeft af en toe wat fantasia in z’n leven nodig. En het is best schattig dat zij blijkbaar echt denkt dat haar man begerenswaardig is. Heel handig ook natuurlijk dat zij het wel op ‘m kan, of misschien ook wel niet en is dat juist het probleem.

Maar wennen doet het niet. Ik blijf het vervelend vinden als iets gezien te worden dat ik niet ben, al weet ik zelf heel goed waar ik voor sta. En ik vraag me ook wel eens af of ik nou zo overdreven principieel ben, als ik om mij heen van alles vrolijk rond zie scharrelen en rommelen. Want ook tegen leuke getrouwde types zeg ik steevast dat ze onder dezelfde categorie vallen als homo’s en lelijkerds.

Misschien wat onhandig want het schijnt dat de meesten pas vertrekken als er ergens anders een bedje is gespreid. Toch weer zwak vlees. Daar krijg ik geen honger van.