Website door
Antoinette Verstegen

Paardenstaartjes

Maandag 22 januari 2018

Pas probeerde een jonge vrouw me te beledigen door vals te lachen terwijl ze mij m’n leeftijd meldde. Ik had slecht nieuws voor haar: die wist ik al.

Natuurlijk zou ik wel een perzikhuidje willen en ik trek ook wel eens mijn gezichtshuid met mijn vingers in de veel te strakke paardenstaartjesstand en vraag dan wie er ook maar toevallig bij me in de buurt is, of dat er niet veel beter uit zou zien. Niemand die ik daar mee overval, vindt dat ooit, behalve ikzelf.

Maar veel heb ik er geloof ik ook niet voor over. Als dat al een optie was, zou ik echt niet opnieuw weer jong willen zijn. Ik word al moe bij de gedachte dat ik ook de mezelf van toen er weer bij krijg. Hell no. Met de kennis van nu in het lijf van toen dan? Nee, ben zelfs wel aan mijn lijf van nu gehecht eigenlijk. Oké, behalve die rimpels.

Maar zo werkt het natuurlijk niet, in het leven kun je eigenlijk nooit alleen maar voor de helft voor iets kiezen. Daarom ben ik ook zo zelden jaloers. Als je wilt wat iemand anders heeft, hoort daar voor mij automatisch de rest bij. Dus die vrouw met dat fantastische figuur, heeft ook die vreselijke man en die schurftige hond, of anders wel een schurftige man en een vreselijke schoonmoeder. De jonge vrouw die een armzalige poging tot beledigen deed, heeft de liefde die ik graag had gehad. Maar zou ik haar willen zijn? Ik verander nog liever in een bronstige zeekoe op het droge.

Alles of niks, denk ik dan. Het is te gemakkelijk om alleen te zien wat iemand wel heeft en de rest te negeren. Wie wil er nu helemaal iemand anders zijn? Hoewel, er zijn wat uitzonderingen met zo’n lelijk karakter dat dit de enige manier is dat het nog wat wordt.

Nou ja, zoals mijn vader vroeger wel eens fijntjes zei: als je niet oud wilt worden, moet je je jong laten hangen. En toch….ik kan niet wachten totdat we gewoon naar de schoonheidsspecialiste gaan voor een maskertje, goede make up tips en voor een paar tientjes wat fillers die mijn gezicht in een standje zetten van niet al te, maar wel net wat strakkere paardenstaartjes.