Website door
Antoinette Verstegen

Off with their head!

Maandag 22 januari 2018

Macht maakt vaak lelijk. Trump was natuurlijk al rondom en van binnen lelijk voordat hij aan de macht kwam. Maar het grote voordeel van die idioot als president, is dat ik nu wel zeker weet dat de tijdmachine van Back to the future het echt deed! Hoe konden de makers anders van Biff zo’n spitting image maken van de huidige Amerikaanse president. Nu nog wachten totdat die machine eindelijk is gerepareerd zodat McFly een einde aan deze gruwelijke nachtmerrie maakt.

Nu ik er even over denk, heeft macht natuurlijk echt wel voordelen. Het lijkt me heerlijk om net als de Red Queen uit Alice in Wonderland de hele dag ‘Off with their head!!! te roepen, Nou ja, ik heb van die dagen dat ik dat doe, maar het zou fijn zijn als er dan ook eens naar me geluisterd werd.

Macht geeft vrijheid, niemand die jou kan vertellen wat je moet doen, want jij vertelt de rest van jouw wereld wel wat er wel en niet moet gebeuren. En macht geeft liefde, nou ja, soort van in elk geval. Heb je ooit een machtige vrijgezelle man gezien? Zelfs de meest afzichtelijke bejaarde miljonair slaat nadat de ene vrouw er vandoor is, binnen een dag een nieuwe 23-jarige beauty queen aan de haak. Blijkbaar zijn er mensen die iets voor je voelen omdat je geld of status hebt. Of ze zijn in elk geval bereid net te doen alsof.

Volgens mij zijn het ook bijna altijd vrouwen die daar voor vallen, andersom werkt het namelijk voor geen meter. Vrouwen met enige status of geld komen met geen mogelijkheid aan de man. Of het nu Lady Gaga is (prachtige docu op Netflix, wat een vrouw), Madonna of onze eigen Saskia Noort, allemaal klagen ze steen en been dat het zo moeilijk is om een man te vinden die zich een beetje bij hen op hun gemak voelt.

Madonna is voor mij teveel verbouwd en een merk om wat mee te kunnen, maar als Lady Gaga of Saskia aan de vrouw willen, geef ze vooral mijn nummer door. Ik heb namelijk een totaal gebrek aan respect voor status en macht en zij lijken me allebei echt leuk en lekker.

Ik heb eerder de neiging een neus met een flinke klap te verbouwen als iemand zijn of haar macht meent te moeten laten gelden, dan daar gehoor aan te geven. Zouden meer mensen moeten hebben. Hoewel er bij Trump wel heel veel klappen moeten vallen, wil je ‘m nog lelijker krijgen. Marty McFly, schiet eens op man!