Website door
Antoinette Verstegen

Hete hangtaboes

Zondag 19 augustus 2018

Je kunt borsten groter maken dan ze zijn! Hiermee heb ik meteen de volle aandacht en ben die grotendeels weer kwijt als blijkt dat hier geen tips volgen om ze eenvoudig even op te pompen. Helaas, helaas, maar het gaat wel over lekkere hete hangtaboes*, ook wel blote borsten genoemd.

Zo werd het schilderij Hylas en de nimfen naar de kelder van een Brits museum verbannen. ‘Moeite met de objectivering van vrouwen in dit #metootijdperk’, was het argument van de curator. Ik kreeg vooral het idee dat ze extreem veel behoefte had aan aandacht en zoals zo vaak met idioten, kreeg ze die nog ook.

Ik zie op het schilderij badderende jonge vrouwen die een gezond libido uitstralen en die man…als een man me in zo’n arm neemt, hoor je mij niet klagen, als hij er aan de andere kant geen blijkt te hebben.

Gelukkig werd het schilderij al snel teruggehangen, want we hebben ernstigere blote borsten misdaden: nipple gate. Expres ergens in de 18e eeuw blote borsten schilderen, is nog tot daar aan toe, maar een beroemdheid die nu al dan niet per ongeluk een stukje tepel toont, daar gaat onze beschaving echt aan kapot. Net als aan borstvoedende vrouwen in het openbaar en sletten die alleen al de suggestie wekken dat ze topless op social media staan.

Wat het misschien wat onoverzichtelijk maakt, is dat het meestal om tepels gaat en niet om de vetknobbels die de borsten van een vrouw onderscheiden van een man. Je zou denken dat als juist tepels het te spannend maken, op social media ook de tepels van blote mannen worden afgeplakt. Maar misschien zijn alleen tepels met een vetknobbel er onder het euvel en worden tepels van mannen met beha-waardige vetknobbels ook geblurd.

Nou ja, dat is natuurlijk heel flauw, want beha-waardige vetknobbels van mannen zijn nu eenmaal nooit sexy en die van vrouwen wel, dat is de natuur. Al die vrouwelijke mooiigheid is gewoon heel lastig, en dan krijg je ook nog eens de schuld als je je niet kunt beheersen.

In bepaalde culturen hebben ze daar een heel effectieve oplossing voor: een boerka. Dan kun je alleen als acrobate nog een nipple gate voor elkaar krijgen, dat kind past als het honger heeft prima onder die jurk erbij en we zijn ook klaar met steeds maar moeten oordelen over wat ‘nog lekker sexy’ is en wat ‘sletterig’.

Maar ja, weet je wat het is met vrouwen, dan gaan we gewoon keihard met onze ogen lopen lonken en ben je zo weer net zo ver van huis.  

 

*heet hangtaboe dankbaar geleend van Van Kooten en Die Bie.