Website door
Antoinette Verstegen

Vrouwelijke vrouw zonder gedoe

Maandag 17 juni 2019

‘Ik zoek een echt vrouwelijke vrouw zonder gedoe’, las ik in een profiel op een datingapp. Een bijna levensechte opblaaspop leek me voor de arme man de beste oplossing. Op af en toe wat gaatjes plakken, na een wilde nacht, geeft deze amper gedoe.

In mijn beleving is het zo dat hoe vrouwelijker de vrouw is, hoe meer gedoe het geeft. Vervolgens vroeg ik me af wat dan eigenlijk echt vrouwelijk was. En toen raakte ik de weg kwijt, want ik had eigenlijk geen idee.

Wat ik wel durf te beweren is dat naar mijn idee de gemiddelde vrouw ingewikkelder in elkaar zit dan de gemiddelde man. Uiteraard ben ik geen gemiddelde vrouw, ik heb namelijk momenten dat ik mezelf prima begrijp. Ik ken best ingewikkelde mannen, maar ik date ook met vrouwen en in dat gedate, had ik ooit in een verlicht moment oprecht medelijden met heteroseksuele mannen.

Ik heb net zoals veel andere vrouwen ook best een aantal knopjes, zodat ik het beter zou moeten kunnen snappen. Maar dan nog dacht ik toen vanwege het grote aantal knopjes en hendeltjes, dat ik zelfs aan een handleiding van 1300 pagina’s niet genoeg had gehad.

Wat ik me door die vrouwelijke vrouw zonder gedoe nu vooral afvraag, is wat dan typisch mannelijk of vrouwelijk is. Emotie, typisch vrouwelijk? De bajes zit voor 90% vol met mannen. Lekker rationeel, je verstand niet gebruiken zodat je tegen de lamp loopt. Jonge vrouwen die oude mannen vanwege hun geld trouwen, lijken me dan weer behoorlijk rationeel.

Stoer typisch mannelijk? De enige van mijn vrienden die roept Wie! Waar! Ik pak ‘m! en dat oprecht meent als een vriend onterecht iets lelijks wordt aangedaan, is een vrouw van 1.60 en 53 kilo die het liefst op stilettohakken rondwiebelt.

Ooit een bevalling meegemaakt? Er is niks stoerders dan een bevallende vrouw. Hoewel, ik ken ook een man die zonder een kik te geven, keer op keer zijn bevallende vrouw haar tanden in zijn inmiddels bloedende hand liet zetten.

Ik ben er nog lang niet uit wat mannelijk of vrouwelijk is. Maar het advies voor een opblaaspop als je een 'echt vrouwelijke vrouw zonder gedoe' wilt, blijft voorlopig van kracht.