Website door
Antoinette Verstegen

Gamma

Woensdag 17 april 2019

Heb je ook wel eens dronken door de Gamma gelopen?  Ik twijfel nog of dit een aanrader is, maar dat mogen jullie aan het einde van dit verhaal zelf bepalen.

Ik had een mooie werkdag met een borrel aan het einde. Nu heb ik wel vaker een borrel aan het einde van een werkdag, maar deze was extra relaxed omdat die een maar liefst anderhalve week vakantie inluidde.

Het was gezellig en na 2 ‘echt de allerlaatste wijntjes’, ging ik via de supermarkt naar huis om iets met de asperges te maken die mijn vader eerder die dag uit zijn moestuin had gebracht. Thuis stonden als verrassing mijn vader en een goede vriend te klussen op het dak van mijn bijkeuken. Koffie of bier was mijn logische vraag. Niet te sterk zo ‘s avonds, was het antwoord. Ik zette twee biertjes klaar.

Maar er was iets kapot, dus werd ik tijdens het koken van mijn aspergemaaltijd naar de Gamma gestuurd. Ik wist zeker dat ik nog ergens zo’n sluitring moest hebben, maar zelfs nadat ik de vloer van de bijkeuken vol onderdelen had gestort bleef deze onvindbaar.

Ik op de fiets naar de Gamma. Al dolend, trof ik een oud-klasgenoot van mijn zoon, die me de weg wees. Ik denk niet dat hij door had dat ik al een borrel op had, want ik vroeg netjes naar zijn studie en familie en prijsde hem minutenlang voor zijn kennis van de locatie van sluitringen.

Ik kookte terwijl de heren zich uitleefden op het dak. Toen het tegen achten klaar was, dronken we buiten wijn en bier en at ik mijn aspergemaaltijd, want zij hadden al lang en breed gegeten. Vervolgens hadden we het over van alles en dronken we nog wat meer terwijl het langzaam donker werd.

Ik ben er al uit. Als er een hemel bestaat, dan is dat een fijne borrel met vakantie in het vooruitzicht en lieve mannen die voor me aan het klussen zijn. En zelfs in de hemel moet je natuurlijk af en toe wat regelen. Ook daar neem ik zo’n dronken bezoekje aan de Gamma graag voor lief.