Website door
Antoinette Verstegen

Natuurlijk liefdesverdriet

Zaterdag 17 maart 2018

Niets zo mooi als de natuur, niets zo mooi als de liefde. Als het allemaal een beetje gaat zoals gewenst. De Noordzee blijft netjes achter de duinen en de liefde is lief. Maar net als de natuur kan liefde verwoestend zijn. Liefdesverdriet is als een tsunami, aardverschuiving en vulkaanuitbarsting en met een beetje pech allemaal tegelijk. Maar dan zonder de gedeelde smart is halve smart van andere natuurrampen: jij bent de enige die er last van heeft.

Hoe gedraag je je zo natuurlijk mogelijk bij zoveel rampspoed? Er zijn misschien wel net zoveel vormen van liefdesverdriet als er variaties in de natuur zijn, maar voor deze gelegenheid beperk ik me tot enkele tips voor de meest natuurlijke gedragingen.

De trotse pauw herkent denk ik wel bijna iedereen die ooit gedumpt is. Je komt de ander tegen in de kroeg en doet net alsof je niet hele nachten huilt. Je paradeert rond met een oogverblindende lach.  Kijk eens hoe leuk ik ben en hoeveel plezier ik heb. Ik heb jou niet nodig. Echt, serieus, jij hebt veel meer verloren dan ik. Iedereen wil met me dansen en zoenen en meer, kijk dan, kijk dan. Godverdomme kijk dan. Dan doe ik net alsof ik jou niet zie.

De huilende wolf is een zeer natuurlijk vervolg op de trotse pauw. De huilende wolf komt vooral goed tot z’n recht met voldoende drank op. Tegen de tijd dat je de kroeg uitgeveegd wordt, bel je het nummer van je ex en spreekt de voicemail in. Schatje, ik houououououwwwww van je, ik mis je, ik houououwwww van je.

De krolse kat is een prima alternatief. Ook wel bronstig hert of tochtige koe genoemd. Daarbij neuk je simpelweg  alles wat er te neuken valt. Zodat je een paar maanden later compleet sufgeneukt in alle rust je verdriet kunt gaan verwerken.

Mijn natuurlijke favoriet is die waarbij je de ander verleidt voor een allerlaatste maal seks… en dan zijn of haar kop eraf bijt. Is het een man dan kun je nog kiezen tussen  de bovenste kop of het onderste kopje,  afhankelijk van hoezeer en op welke manier hij je gekwetst heeft. Uiteraard is dit de onverbiddelijke bidsprinkhaan.

(Deze column is voorgedragen op Boek&Bal in de Schouwburg in Cuijk. Het thema was natuur.)