Website door
Antoinette Verstegen

50+ ballenbak

Donderdag 14 februari 2019

Ik vind 50+ niet erg, net zo min als 60+ en 70+, van anderen dan, maar ik vind het niks als ze me in zo’n vergaarbak proberen te gooien, van alles tussen 50 en de kist.  

Op Tinder kun je als zoekmogelijkheid elk leeftijdsjaar invoeren tot de 50. Daarna is de enige optie in een keer alles boven de 50. Toen ik nog geen 50 was, schakelde ik mijn zoekleeftijd al snel terug tot maximaal 50, omdat ik het aanbod in die categorie al aandoenlijk genoeg vond, zonder de berg schattige zeventigers die me dan ook nog superlikes gingen sturen. Maar nu ben ik dus zelf in de 50+ ballenbak beland.

Een van de meest louterende ervaringen van deze week was een proefexemplaar Plusmagazine in de bus. Je weet wel dat seniorenblad met op de cover zo’n actief stel met parelwit kunstgebit, vergroeid met hun elektrische fiets en sportieve ANWB-jas. Aan adverteerders brengt Plus Magazine zich op de volgende manier aan de m/v: het is het enige general interest blad voor zelfbewuste vrouwen èn mannen vanaf vijftig jaar. Plus Magazine is goed in staat om onderwerpen die van toepassing zijn op senioren over te brengen, zonder betutteling.

Ik wist dat dit het begin van het einde was, maar als ik iets in mijn leven heb geleerd is dat als you kan ze niet beaten, you join them. Dus heb ik een niet te weigeren voorstel voor Plus Magazine: de Antoinette-weet-raad-rubriek. Een ding heb ik sowieso al met ze gemeen: ook ik ben heel goed in betuttelen zonder dat de ander het door heeft.

De eerste Antoinette-weet-raad voor Plus Magazine.

Concerten

We vinden als 50 tot 100+ misschien niet allemaal hetzelfde mooi, want in een halve eeuw kan veel gebeuren. Maar heel veel van ons hebben muziek waarop we ooit uit ons dak gingen en kom op mensen, blijf dat vooral doen. Dat houdt ons 50+ ers lekker soepel.

Wij zijn namelijk de halve eeuw van rock and roll. En op een concert lekker uit je dak gaan, is van alle tijden en leeftijden. Van Elvis Presley en Eddy Cochran, via the Doors, Ike and Tina Turner, Janis Joplin, Aretha Franklin, Beatles, Rolling Stones door naar Alanis Morisette en Red hot Chili Peppers.

We moeten inmiddels met wat zaken rekening houden, maar dat staat een plezierige avond zeker niet in de weg. Zelf was ik pas op een concert van een Pearl Jam tributeband. Bij dat soort uitspattingen heb ik als standaard voorzorgsmaatregelen dat ik voor het springen de blaas leeg en te allen tijde een sportbeha draag. Je wilt tijdens zo'n feestelijke happening namelijk geen nat kruis en ook niet per ongeluk iemand een blauw oog tikken met een enthousiaste borst die bij wat beweging een eigen leven gaat leiden.

Met kunstgebitten en haarstukken heb ik geen ervaring, maar ik weet zeker dat een beetje extra lijm wonderen doet. Ook heb ik weinig ervaring met 50 tot 80+ ballen, maar heren, ik zou voor de zekerheid een redelijk strakke broek dragen, waarin ze niet ineens op kniehoogte hangen als je even lekker gaat pogo-en. Dat is namelijk niet charmant en bevordert stigmatisering van de oudere man.

Lieve halve eeuwgenoten, het geldt voor hangtieten, hangballen, verzakte blazen en toupetjes: het gaat er niet om wat je hebt, maar wat je er mee doet.

En oh ja, de elektrische fiets goed op slot, liefst in een bewaakte stalling en je ANWB-jack netjes in de garderobe. Kost weinig moeite, scheelt veel onnodige zoektochten.