Website door
Antoinette Verstegen

Liefdesdeuken

Dinsdag 13 augustus 2019

‘Liefde is als Sinterklaas; je moet er in geloven, anders wordt het niets’. Deze quote uit ‘Alles is liefde’, gebruikte ik toen Sint allang weer was ingescheept, als oppepper voor een vriendin die de liefde na de zoveelste ontluisterende ervaring, definitief op wilde geven.

Met Sinterklaas in haar gedachten, ging ze toch maar weer op Tinder en kwam een grote liefde tegen. Een aantal maanden later probeerde ze me, tot over haar oren verliefd, wat op te beuren met dezelfde quote. ‘Sinterklaas kan de tering krijgen’, was mijn romantische reactie.

Ik geloof heilig dat anderen voor sinterklaasliefde moeten blijven gaan en het is heerlijk om te zien hoeveel lieve mensen om me heen, door het lef te hebben te blijven geloven in het ongelofelijke, liefde vinden. En toch vind ik het voor mezelf zoveel veiliger om ver te blijven van al het lelijks dat onder die mijter en tabberd kan schuilen.

Inderdaad, ik heb een paar fikse liefdesdeuken opgelopen en ik vertrouw mezelf niet echt meer in mijn keuzes. Daar wordt aan gewerkt, maar de handleiding is er tot nog toe alleen in het Chinees en het vertalen gaat met Google translate best moeizaam.

De prachtige vlinder die afgelopen weekend voorbij fladderde en tot mijn verbazing op mijn schouder landde, helpt. Geen idee of ze nog eens landt, want een vlinder kun en wil je niet vangen, maar die ene aanraking heeft me al veranderd. In Sinterklaas geloven of Chinese handleidingen snappen, blijft erg veel gevraagd, maar vlinders mogen lekker mijn kant op blijven fladderen.