Website door
Antoinette Verstegen

Slutty summer 2

Maandag 05 juli 2021

Ik was helemaal klaar voor de slutty summer toen mijn vriendin en ik op een terras de opmerking kregen, dat we natuurlijk prima met nieuwe technieken zoals betalen met telefoon om konden gaan, vanwege onze kleinkinderen. De ober bedoelde dit gezellig, maar het voelde lullig: mijn kind is nauwelijks volwassen, ons IQ ruim voldoende om een simpele instructie te volgen en mijn 10 jaar oudere vriendin had graag kleinkinderen gehad.

Mijn vriendin mompelde dat het maar de vraag was of er nog kleinkinderen kwamen. Ik besloot maar even helemaal niks te zeggen. Het was beslist geen klootzak en voor iemand van twintig, is iedereen boven de vijftig, en waarschijnlijk zelfs al boven de veertig, oud.

Maar toen ik ook nog van een aanzienlijk oudere man de vraag kreeg ‘hoe lang ik nog moest’, die niet anders te interpreteren was, dan dat ik binnen afzienbare tijd met pensioen zou mogen, was het slutty summer-gevoel wel even heel ver weg.

Niet dat je sexy voelen, gelijk hoeft te staan aan je jong voelen, maar van in korte tijd twee keer tien jaar ouder worden geschat, knapt zelden iemand op. Nou werk ik zelf eerlijk gezegd ook niet echt mee aan het sexy voelen. Ik kocht een stofzuiger die zo duur was als mijn eerste auto en ik constateerde dat dit me gelukkiger maakte dan alle dates en sex die ik de afgelopen jaren had.

Inderdaad, dat kan iets zeggen over het niveau van de dates en sex, maar vlak de kwaliteit van de stofzuiger niet uit. Stofzuigen vond ik altijd zo’n beetje het stomste dat er aan huishoudelijke taken bestond. En nu! Snoerloos, geluidarm en ik voel me al stofzuigend als een cool bewapende princess Leia uit Starwars.

Misschien dat een leuk rollenspel mijn slutty summer nog kan redden…