Website door
Antoinette Verstegen

Nooit een goed idee…

Zondag 02 juni 2019

…op dieet gaan omdat je over een maand ‘in je bikini wilt passen’. Bikini’s hebben namelijk best veel stretch.

…omdat je op bikinidieet bent, al na een paar wijntjes best tipsy aan de ene kant op je fiets stappen en er aan de andere kant meteen weer vanaf vallen.

…een culotte. Als je niet weet wat het is, denk dan aan broekrok of google op afbeelding ‘vrouw zwaarder dan 50 kilo en kleiner dan 1.80 in culotte’ en huiver.

…je in het keurslijf van perfectie proberen te persen. Dan kun je zelfs als supermodel net zo goed meteen een boerka aan laten meten, waardoor je je je nooit meer zorgen hoeft te maken of iemand je flubberarmen, slechte haardag, buikje, rimpeldecolleté, pigmentvlekken, hamertenen, wallen of witte benen ziet.

…kleren passen die je 15 kilo geleden fantastisch stonden.

…je aan laten praten dat je gelukkig wordt van de juiste make up en kleren.

…ontkennen dat je daar nog echt gelukkig van wordt ook.

… je iets aantrekken van de toevoeging ‘voor je leeftijd dan’ na ‘je ziet er goed uit’. Zelfs niet al voelt het alsof de ander zegt dat je wat muf ruikt omdat je over de datum bent, maar bij echte honger nog wel oké.

…een ophoudpanty dragen, die naar je enkels zakt omdat je rennend de trein probeert te halen.

…in een volle coupé die dingen weer van je enkels naar je dijen proberen te hijsen.

…niet doorhebben dat als je als vrouw tevreden met je uiterlijk bent, een bepaald type man je af gaat kraken omdat je zelfvertrouwen zijn ego krenkt.

…als vrouw, met een krampachtige glimlach andere vrouwen van boven naar beneden en terug bekijken en dan chagrijnig wegkijken.